Cyklistka fičela po dálnici, navedla ji tam navigace

Kuriózní případ řešili policisté z dálničního oddělení. Dostali hlášení, že se po dálnici pohybuje cyklista. Ukázalo se, že jde o ženu, kterou údajně na silnici určenou výlučně pro automobily navedla navigace.

Cyklistka si prý neuvědomila, že jede po dálnici. Foto: Print Screen PČR

Ve čtvrtek 1. září před desátou hodinou dopoledne dostala hlídka dálničního oddělení Frýdek-Místek informaci, že po dálnici D 48 se pohybuje cyklista. „Policisté tuto informaci neprodleně ověřili, a opravdu, v katastru Nošovic ve směru na Český Těšín jela v odstavném pruhu žena na kole. Policisté ji zastavili ke kontrole. Cyklistka uvedla, že se z Frýdku-Místku vrací domů do Polska. O tom, že se ocitla na dálnici, vůbec nevěděla, navedla ji tam navigace,“ popsala událost policejní mluvčí Daniela Vlčková.

Za přestupek, kterého se dopustila, jí policisté v příkazním řízení udělili pokutu. Pro její bezpečnost ji následně doprovodili na nejbližší sjezd a poradili trasu, kterou může dojet do svého cíle, ovšem tentokrát již mimo dálnici.

„Podle zákona o provozu na pozemních komunikacích je na dálnici povolen pouze provoz motorových vozidel a jízdních souprav, jejichž rychlost dosahuje minimálně 80 kilometrů v hodině. Z toho vyplývá, že cyklisté a chodci sem mají vstup a vjezd zakázán. Jde především o jejich bezpečnost. Pohybovat se v místech, kde vozidla dosahují rychlosti až 130 kilometrů v hodině, je hazard se životem,“ připomenula mluvčí.

Další zprávy z regionu