Dary tvoří místa pro radost

Nové herní prvky obohatí zanedlouho park na Kanadě. Děti se mohou těšit na herní sestavu se skluzavkou, průlezkou a houpačkou „hnízdo“. Na první etapu plánované rekonstrukce parku hutnickému městu přispěla společnost Dongwon CZ, jedna z největších firem působících na třinecké průmyslové zóně Baliny.

Oblíbenou hru pétanque si užívají v třineckém Klubu seniorů i díky podpoře mecenášů. Foto: město Třinec 

„V rámci setkání s občany obyvatelé Kanady vyjádřili přání mít v místním parku zázemí pro děti, kde by se mohly zabavit a pohrát si. Postupně obnovujeme a přidáváme dětské herní prvky po celém městě, ale není to v dnešní době levná záležitost. Proto jsme se rozhodli investovat peněžní dar společnosti Dongwon CZ tentokrát do nejmladší generace a zatraktivnit dětem pobyt v parku na Kanadě,“ uvedla starostka Věra Palkovská a připomněla, že firma nastartovala s Třincem společný program orientovaný na sociální oblast, v němž se zaměřuje na potřeby seniorů, dětí a zdravotně handicapovaných občanů, již před pěti lety.

Loni putoval dar směrem k seniorům, společnost přispěla městu na stavební úpravy zahrady u Klubu seniorů v Husově ulici. Přilehlý venkovní prostor získal díky revitalizaci novou atraktivnější podobu a díky novému altánu a hřišti na pétanque vhodně slouží pro volnočasové aktivity a k odpočinku seniorů.

Oblíbenou hru pétanque si na novém hřišti vyzkoušeli před nedávnem i představitelé firmy a třinecká starostka, kteří se pustili společně se členy Klubu seniorů do přátelského turnaje.

Další zprávy z regionu