Dětem v Třinci se dnes uzavřely mateřské školy

Děti předškolního věku z Třince už dnes zůstaly doma. Rada města rozhodla o uzavření všech svých mateřských škol, s výjimkou jedné. Opatření potrvá až do odvolání.

Malé děti už dnes zůstaly doma. Se spolužáky se nějakou dobu neuvidí. Ilustrační foto: pm

V případě, že rodiče nemohou být se svým potomkem doma, zoufat ale nemusí. K zajištění nezbytné péče o děti předškolního věku zůstává k dispozici mateřská škola na ulici Štefánikova, a to pro rodiče a zákonné zástupce, jako jsou zaměstnanci integrovaného záchranného systému, městské policie, poskytovatelé zdravot-ních a sociálních služeb, příslušníci ozbrojených sil, dále pro pracující v potravinářství, lékárnách, optikách, obchodech s potravinami a drogeriemi a dalších povolání nezbytných pro chod státu.

Důvodem výběru mateřské školy na ulici Štefánikova je její dobrá dostupnost, možnost otevření tří samostatných oddělení pro omezený počet 15 dětí a zajištění provozu školní kuchyně v budově této mateřské školy.

„S tímto krokem rozhodně souhlasíme. Postupně k nám totiž chodilo čím dál méně dětí, a nakonec nám vlastně zůstal jen jeden předškolák,“ podotkla ředitelka mateřské školy Slezská Lenka Laštůvková. Jak dále řekla, rodiče malých dětí si tak mohou zažádat o vyplacení ošetřovného.

Další zprávy z regionu