Dětem z Třince začíná prázdninová zábava

Školáci z hutnického města se dočkali. Konečně začíná oblíbený cyklus různorodých akcí pod hlavičkou Prázdnin v Třinci. Kolotoč zábavy se rozjíždí v pondělí 3. srpna.

Děti z Třince si v srpnu užijí zábavných akcí plných sportu a her. Foto: archiv pořadatelů

S dobrou zprávou přichází v půli prázdnin město Třinec. Zahajuje sérii akcí pro všechny školáky, kteří mají chuť se bavit, sportovat nebo se i naučit novým věcem. „Jsme moc rádi, že se to nakonec povedlo a doufáme, že už nebudeme muset nic rušit. Letošní ročník ale bude trochu jiný. Je třeba si proto pozorně přečíst daná pravidla,“ upozornila za pořadatele Romana Ševečková.

Léto v Třinci je určeno jen školákům ze základních škol z prvního a druhého stupně. Všichni se musí předem zaregistrovat a pokud se na nějakou akci přihlásí, je to závazné a musí na ni i dojít. V povinné výbavě každého školáka pak musí být i rouška a potvrzení o bezinfekčnosti.

Každé přihlášené dítě dostane brožurku, kterou si musí na jednotlivé akce vzít s sebou. Slouží jako vstupenka. Programy začínají v 9 hodin.

Pro nejmenší je hned v pondělí 3. srpna připraven před Domem dětí a mládeže adrenalinový Majday, tedy překážkový závod se stanovišti s různými druhy sportů. V další dny stráví děti například dopoledne s městskou policií, vyzkouší si thajský box nebo jízdu na kolečkových bruslích.

Na vlastní nohy poznají, jak se připravují na sezonu krasobruslaři, podívají se na pohádky, zatančí si zumbu, vytvoří si něco pěkného ve výtvarných dílničkách nebo se na chvilku stanou záchranáři. Budou tvořit divadelní kostýmy a rekvizity a mnozí také zjistí, že hudba je zábava.

Celý program, pravidla i přihláškový formulář najdou rodiče a děti na stránkách prazdniny.trinecko.cz.

Další zprávy z regionu