Děti odložily mobily, na Dni Země je zajímá příroda

Jak se třídí odpad, co jsou to za ryby a jaké zázraky umí obyčejná žížala? A opravdu je tak lehké vytvořit ptačí budku? To a ještě více se děti i dospělí dnes dozvídají na Dni Země v Třinci. 

Je-libo autíčko z papíru? Na Dni Země nic nemožného. Foto: mr

Oslavy Dne Země začaly dnes ráno na náměstí Svobody v Třinci. Akce, která potrvá do 12 hodin, zaujala nejen školáky a jejich učitele, ale také rodiče s malými dětmi. Pro všechny je připraveno mnoho stanovišť. Někde se tvoří z papíru, jinde maluje nebo třeba stlouká z prkýnek ptačí budka.

Malí i velcí návštěvníci se učí, jak správně se má třídit odpad. Chlapci si zkouší, jak se jezdí popelářům. Hlavičky zaměstnává obří puzzle i jiné rébusy. Návštěvníci se dívají, jaké stopy dělají v přírodě zvířata, poznávají druhy ptáků i rostlin. Velký zájem je o kádě s rybami. Děti si je mohou i pohladit.

Na Dni Země se nikdo nenudí. V rukou dětí dokonce nejsou vidět ani mobilní telefony. Tady na ně prostě není čas. „Moc se mi tady líbí. Je to lepší než ve škole a určitě si toho tady zapamatuji i více. Mělo by se to konat častěji,“ zhodnotila sedmiletá Anička z Třince.

Další zprávy z regionu