Děti si užívají na novém hřišti v centru Třince

Děti mají důvod k radosti, v centru Třince ve stínu lip vzniklo nové hřiště. Město nahradilo staré a opotřebované herní prvky za nové. Třešinkou na dortu je kvalitní a vysoce pružící podlaha, která ztlumí i ten nejkrkolomnější pád.

Nové hřiště je určeno malým i větším dětem. Foto: mr

Ještě nedávno bylo dětské hřiště na náměstí Míru málo navštěvované, protože už bylo prostě staré, zchátralé a pro děti neatraktivní. To se ale nyní změnilo. Město kompletně hřiště zrekonstruovalo tak, aby se na místě zabavily děti od čtyř do čtrnácti let. „Je antivandalové, to znamená, že je vyrobeno tak, aby odolalo náporu dětí i případným vandalům. Má kolotoč, dvě houpačky pro malinké i větší děti a sestavu drak, která obsahuje další řadu herních prvků, jako třeba skluzavku nebo závěsný most,“ přiblížil za zhotovitele Lubor Przywara. Vyzdvihl také speciální pryžový litý povrch, který ochrání děti při pádu, aby se jim nic nestalo.

Hřiště začaly téměř okamžitě obléhat nadšené děti. Povrch si naboso vyzkoušela i primátorka Třince Věra Palkovská. „Jako aktivní babičce se mi to moc líbí, určitě sem vezmu vnoučátka,“ těší se. Zároveň ale upozornila, že hřiště vyšlo na 1,2 milionu korun. „Dnes už můžu prozradit, že další takové chceme postavit v jedné městské části Třince už na jaře příštího roku. Tak snad se to podaří,“ přeje si primátorka.

Náklady na výstavbu hradilo město, o údržbu se bude starat společnost STaRS. „Máme ve městě asi padesát hřišť a každý den je obcházíme, monitorujeme závady a opravujeme je. Doufám, že na toto nové hřiště nebudeme muset dlouhou dobu ani sáhnout,“ věří ředitel STaRSu Radek Procházka.

Další zprávy z regionu