Děti v Řece mají zbrusu nové hřiště

Více než čtyři roky trvalo, než v obci Řeka vyrostlo nové dětské hřiště. Jejímu vedení se nedařilo získat dotaci. Ze svého rozpočtu totiž do finančně náročného projektu jít nechtěla. Nakonec byla úspěšná a děti i jejich rodiče mají důvod k radosti.

Hřiště se rychle stalo místem setkávání se celých rodin. Foto: mr

Že dětské hřiště obci hodně schází, mluvili zastupitelé už na začátku minulého volebního období. „A protože měli o projekt někteří zastupitelé velký zájem, pustili jsme se do práce. Podali jsme několik žádostí o dotaci, ale získat se nám ji nepodařilo. Nakonec jsme si tedy jako obec zaplatili firmu, která se získáváním dotací zabývá, a ta byla úspěšná. Díky tomu jsme mohli začít stavět,“ vysvětlil staronový starosta Řeky Tomáš Tomeczek.

Celkově vyšlo dětské hřiště včetně terénních úprav, mostků a chodníku na více než 1,7 milionu korun. Dotace z ministerstva pro místní rozvoj činila 480 670 korun.

Nové hřiště má sloužit dětem z Řeky i malým turistům, kteří do obce přijíždí na výlety. Využijí ho ale i mrňousci z místní mateřinky. Hned během slavnostního otevření bylo znát, že nejvíce se jim líbí lanovka a lezecká stěna, ale i další herní prvky.

Další zprávy z regionu