Děti z Nebor, Kanady a Osůvek vytvořily Kamínkovou vesničku

Základní škola v Neborech založila pro děti i jejich rodiče zajímavý koutek. Kousíček od dřevěného kostelíku v Gutech vytvořila Kamínkovou vesničku. Zapojit se může každý, kdo rád kreslí a chodí na procházky.

Kamínková vesnička děti baví. Rády malují na kamínky a líbí se jim i procházky. Foto: škola

„Hlavním cílem je motivovat děti k pohybu i k výtvarné činnosti. Chceme, aby si i se svými rodiči malovali a zároveň udělali něco pro své zdraví a k naší vesničce si vyšlápli na procházku,“ vysvětlila ředitelka školy Petra Cemerková Golová. Do projektu se přidaly i děti z Kanady a Osůvek.

Učitelé základní školy položili v průběhu března první kamínky společného projektu ve snaze podpořit co nejatraktivnějším způsobem tvořivost dětí a jejich pohyb v době uzavření škol. Díky spolupráci rodičů, prarodičů a rodin učitelů vznikla jen tak pro radost Kamínková vesnička, do kterých děti během rodinných procházek a výletů nosily po celé jaro malované kamínky. Do projektu se zapojila i širší veřejnost,“ poukázala ředitelka.

Doplnila, že ve vesničkách lidé nechávali kromě kamínků i milé vzkazy. Na původní myšlenku projektu školy navázaly doprovodným outdoorovým vyučováním.

Další zprávy z regionu