Děti z Třince čekají opět pestré Prázdniny ve městě

Tanec, box, tvoření, škola golfu, základy krasobruslení či dopoledne s Harry Potterem. To vše, a ještě více zažijí děti o prázdninách v Třinci. Tradiční série akcí odstartuje už v pondělí.

Děti se mohou těšit třeba na in-line bruslení. Ilustrační foto: fm

Už po patnácté chystá město Třinec a další organizace Prázdniny v 3nci. Děti se mohou připravit na každodenní zábavu. Vše propukne v pondělí 8. července v 9 hodin u kina Kosmos. A pak už to bude jen dlouhá jízda plná pohybu a zábavy.

Akce jsou vymyšlené tak, aby si každé dítko, a to i odrostlé, přišlo na své. Holky určitě zaujme Tančení s Elánem. Chlapci ocení Výcvik piráta nebo Žhavé výstřely. Všichni si určitě rádi zahrají minigolf, florbal nebo si vyzkouší pobyt v pevnosti Boyard. Dobrodružné povahy si jistě nenechají ujít Kouzelné dopoledne Harryho Pottera. Milovníci pohybu zamíří na akci nazvanou Pohyb v barvách. Skrývá se pod ní program třineckých krasobruslařů, kteří připravují bruslení a různé hry na ledě. Nebudou scházet ani pohádky, hudba či tvoření. Zájemci se mohou naučit i základy boxu, juda nebo si vyzkoušet sporty atletického desetiboje. Prázdniny v 3nci skončí 23. srpna.

Dobrou zprávou je, že všechny akce jsou pro děti zdarma. Ale pozor! Je třeba, aby si malí účastníci vyplnili přihlášku a zaregistrovali se. „Přihlášky jsou k dispozici v Infocentru Třinec (v knihovně), ke stažení na webu prázdniny.trinecko.cz nebo u zapisovatelky na akcích. Zaregistrovat se lze i na první akci v pondělí 8. července, nebo na kterékoli další, kterou jako první dítko navštíví. U registrace obdrží brožurku s programem akcí. Po účasti na šesti bodovaných akcích prvních 100 dětí získá získají super BIG stahovací batůžek s logem Prázdniny v 3nci,“ uvádí pořadatelé.

Další zprávy z regionu