Děti zavítaly i mezi mostecké hasiče

Svěřenci třineckého spolku Nikdy nejsi sám strávili minulý týden pět dnů na táboře v Mostech u Jablunkova. Azyl nalezli v penzion U skiareálu. Jednalo se už o druhý tábor letošních prázdnin, který organizoval spolek.

Děti mezi hasiči. Foto: tm

A nutno říct, že devět dětí a deset asistentů mělo pořádně nabitý program. Všichni si společně hráli, zpívali, tvořili táborová trička, vyrazili do Bystřice na koníky, přičemž se mohli také projet. Samozřejmě využili atrakce ve skiareálu a nezapomněli napsat dopis domů. Ve středu děti vyrazily navštívit mostecké dobrovolné hasiče. Ti jim ukázali kompletní vozový park, děti si vyzkoušely, jak se sedí v hasičském voze, nasadily si na hlavu přilbu a některé i hasičský zásahový oblek. Ovšem největší atrakcí bylo stříkání vody z cisterny.

Odpoledne pak vlakem do Bocanovic a lesem pěšky nazpátek, přičemž se během cesty hledal poklad, který tam zanechal sám Ondrášek.

Do konce týdne ještě všichni zavítali do minizoo ve Vendryni a vše ukončil večírek, protože shodou okolností hned několik dětí i asistentů slavilo v těchto dnech narozeniny.

Další zprávy z regionu