Dezolátní stav ukončí oprava

Po nedávno otevřené zrekonstruované místní komunikaci z Komorní Lhotky směrem na Horní Tošanovice chystá obec opravu další cesty. Ta vede do lokality, které místní říkají České srdce podle bývalé budovy Procházkovy vily, která mezi válkami sloužila stejnojmenné charitativní organizaci.

Nového povrchu se cesta možná dočká ještě letos. Foto: AB

O opravě komunikace do lokality, která je smíšenou obytnou zónou, rozhodli v srpnu zastupitelé. „Je to cesta do lesní a chatové oblasti s obytnými domy. Komunikace je v dezolátním stavu, podepsaly se na něm erozní vlivy i těžba dřeva,“ předeslal starosta Komorní Lhotky Ivo Sztefek. „Je tam problém autem projet, po dešti se na cestě tvoří louže, jedna kaluž byla hluboká asi patnáct centimetrů,“ poukázal jeden ze zastupitelů.

„Mám obavy, že kdybychom cestu neopravili, bude se to ještě zhoršovat. Obec zodpovídá za stav místních komunikací, kdyby se někomu něco stalo,“ připomněl starosta.

Upřesnil, že se jedná o úsek dlouhý kolem půl kilometru. Náklady na opravu povrchu, odvodnění celé komunikace, včetně pročištění příkopů a osazení betonových žlabů, vedení obce předběžně odhaduje na 1,5 milionu korun.
Zastupitelé opravu cesty schválili, vedení obce tak už připravuje výběrové řízení na zhotovitele. „Opravu bychom rádi provedli ještě letos,“ sdělil Hutníku Ivo Sztefek.

Další zprávy z regionu