Diskuze o parkování v Třinci bude online

Parkování vnímá mnoho lidí z Třince jako palčivý problém. Město proto připravuje koncepci, kterou by rádo představilo veřejnosti. Pořádá online přenos, během kterého budou moci účastníci pokládat otázky.

Beseda bude i o tom, jak hospodařit s parkovacími místy. Foto: mr

Interaktivní vysílání Budoucnost parkování v Třinci se bude konat ve středu 10. června od 15.30 hodin. Kdo se chce zapojit nebo se dovědět k tématu více, může besedu sledovat na kanálu YouTube kabelové televize Třinec. Záznam pak bude dostupný na internetu.

V současné době připadá podle statistik na 1000 obyvatel 700 aut.  A protože potřeba parkovacích ploch narůstá, nechala si radnice zpracovat koncepci parkování, jejíž součástí je i analýza stávající situace na Sosně, na Terase, v Lyžbicích, Starém Městě, na Kamionce a v lokalitě za tratí.

Online přenos představí analýzu, vizi parkování a konkrétní opatření, které občanům v blízké budoucnosti pomohou lépe zaparkovat. „Chtěli jsme koncepci parkování Třinečákům představit už v březnu v kině Kosmos, ale z důvodu mimořádných opatření proti šíření koronaviru se setkání nemohlo uskutečnit. Rozhodli jsme se proto využít moderní způsob komunikace, který dnešní doba nabízí,“ vysvětlila primátorka Třince Věra Palkovská a dodala: „Zaměříme se hlavně na hospodaření s parkovacími místy, kdy na jedné straně počítáme s vytvořením nových parkovacích stání, ale zároveň nám záleží na veřejném prostoru s relaxačními plochami, hřišti a zelení. Zvlášť, když bojujeme se suchem a zeleň uprostřed města tolik potřebujeme.“

Další zprávy z regionu