Dlažbu na Nádražní ulici položí nadvakrát

Dlažba, kterou stavbaři na stometrovém úseku na Nádražní ulici v Českém Těšíně položili, je pryč. Důvod? Stavební firma položila kamenné desky a dlažební kostky špatně, takže to bude muset udělat ještě jednou.

Stavební firma musela dlažbu odstranit. Foto: ba

Několikacentimetrové spáry, uštípnuté rohy žulových desek, nerovný povrch dlažby. Takový byl výsledek pokládkových prací na Nádražní ulici, která se má díky rozsáhlé revitalizaci proměnit v reprezentativní bulvár.

„Pokládka dlažby začala asi 10. srpna. Odjel jsem na dovolenou, takže začátek prací jsem neviděl. Od spolupracovníka jsem se dozvěděl, že 18. srpna dopoledne telefonicky vyrozuměl vedení města, že dlažba byla položená špatně,“ informoval českotěšínský opoziční zastupitel Roman Žyla, který vlastní na Nádražní ulici obchod.

Sám se prošel po nově položeném chodníku, pořídil snímky a video, které následně umístil na sociální síti. Jeho akce měla velký ohlas, na sociálních sítích se okamžitě rozhořela bouřlivá diskuze.

Vedení města zakročilo a pokládání dlažby bylo pozastaveno. „Stavební firma přiznala pochybení a nesprávnou pokládku dlažby. Opravy, ke kterým v tuto chvíli dochází, se nijak neprojeví na výsledné ceně revitalizace Nádražní ulice ani na datu dokončení projektu, které je stanoveno na 17. prosince,“ sdělila tisková mluvčí českotěšínské radnice Marcela Hladká.

„Firma pokládala dlažbu bez dilatačních spár, které jsou zasypány štěrkodrtí i navzdory tomu, že byla upozorněna, aby tam spáry byly, aby pak nedocházelo ke štípání hran. Tvrdili, že si chtějí na vlastní náklady vyzkoušet jiný postup, že to bude hezké. Jelikož mám několik podobných staveb pod sebou, oponoval jsem, že to není správné řešení. Zjistili, že je to nesmysl, a tak dlažbu rozebrali,“ přiblížil Milan Sedláček, který na Nádražní ulici zajišťuje pro radnici technický dozor. Dodal, že zhotovitel minulý týden během kontrolního dne potvrdil, že termín dokončení první etapy revitalizace Nádražní ulice dodrží.

Další zprávy z regionu