Do kina dorazí pes i cestovatel

Jaké to je procestovat svět autostopem? A jde to podniknout i se svým čtyřnohým přítelem? Právě o tom přijde do třineckého kina besedovat mladý cestovatel Slávek Král. Nedorazí sám, společnost mu bude dělat jeho kamarádka Corey.

Cestování s čtyřnohým kamarádem nemusí být problém. Foto: Slávek Král

Beseda se bude konat v úterý 16. dubna od 17.30 hodin a jmenuje se Cestování se psem. Slávek Král se s návštěvníky podělí o své zážitky z cest kolem světa. Podnikl rovnou dvě a na každém kontinentu strávil minimálně půl roku.

„K nám dorazí i se svou psí parťačkou Corey. Společně projeli celkem 28 států a rádi se podělí o to, jaká jsou úskalí, ale i radosti takového dobrodružství. Poví nám o tom, jak se připravit na takovou výzvu, jak se vypořádat s byrokracií, jak najít ubytování, které země jsou přátelské k pejskům a jak se vyrovnat s různými klimatickými podmínkami,“ přiblížila ředitelka kina Regina Szpyrcová.

Cestovatel přiblíží toulky po Balkánu, Banátu i celkově po Evropě, dále cesty po Rusku, Střední Asii, Íránu nebo Turecku a zmíní také zimní přechod Šumavy po nouzových noclezích ve stanu a další výlety po naší republice. Chybět nebude ani povídání o jejich neuvěřitelné 33 tisíc kilometrů dlouhé procházce po 19 státech euroasijského kontinentu.

Pro zájemce budou k dispozici i Slávkovy knihy Stopařův průvodce zeměkoulí a Stopem se psem: Do Japonska bez Japonska.

Slávek Král
Slávek cestuje už devět let. Sám tvrdí, že na to nepotřebuje moc peněz, cestuje stopem, kempuje a často dobrovolničí. „Nastopoval jsem přes 250 tisíc kilometrů v 84 zemích světa a 21 státech USA, a lidi mi pořád říkají, že je to nebezpečné. Podle mě je svět bezpečné místo pro život a rozhodně to není takové, jak nám cpou v televizi,“ podotkl Slávek Král.

Když je doma, přednáší o cestování, vystupuje na největších cestovatelských festivalech a pořádá svůj vlastní Travel Stand-Up Festival. Vystavuje fotografie a je zapsán v knize rekordů za největší vzdálenost ujetou autostopem.

Další zprávy z regionu