Do lavic usedne 450 žáků střední školy

První školní den začal žákům Střední odborné školy Třineckých železáren (SOŠ) na čerstvém vzduchu. Vedení školy spolu s představiteli hutě školní rok 2023/2024 odstartovalo na hřišti.

Žáky v novém školním roce přivítala personální ředitelka hutě Kateřina Nogolová spolu s ředitelem školy Alešem Adamusem. Foto: pmj

Aby do školního roku vykročili pravou nohou, studentům a žákům popřála nová ředitelka pro personalistiku a vnější vztahy Třineckých železáren Kateřina Nogolová. Generální ředitel Roman Heide doplnil, že doufá v brzké shledání s absolventy školy na provozech a popřál jim rovněž mnoho úspěchů.

V osm hodin ráno se pod širým nebem sešlo na 450 žáků a pedagogů. Je to o 70 žáků více než v minulém školním roce. Do prvních ročníků zamířilo hned 200 studentů. „Největší zájem je u maturitních oborů o studium automatizační techniky a obor provoz a ekonomika dopravy.

U tříletých oborů ukončených výučním listem je to elektrikář silnoproud, instalatér a roste zájem o obráběče kovů,“ pochvaluje si ředitel SOŠ TŽ Aleš Adamus.

Další zprávy z regionu