Do Nýdku se vrátil sál, oblíbená Nýdečanka ožívá

Koncerty, plesy, ale i oslava Zeleného čtvrtku nebo třeba silvestrovské večírky. To vše propukne v Nýdečance, ve společenském domě, který opět po letech ožívá. Majitel do rekonstrukce bývalé restaurace zainvestoval desítky milionů korun.

V novém sále se konal už i první ples. Foto: Nýdečanka

Oblíbená restaurace Nýdečanka ještě před několika lety chátrala. Tehdejší majitel se ji rozhodl prodat. Do vlastnictví ji získal Igor Uherčík. Psal se rok 2018 a tehdy, těsně před vypuknutím covidového období, se pustil do rekonstrukce. „Samozřejmě jsem věděl, že to bude náročné, ale nakonec skutečnost předčila očekávání. Bylo to mnohonásobně horší. Vlastně z bývalé budovy zůstal jen skelet a střecha. Musel jsem se pustit do podlah ve sklepě, pořídit nová okna a podlahy, bylo toho hodně. Odvezli jsme odtud na padesát kontejnerů zbytečného materiálu a věcí,“ zavzpomínal s úsměvem nový majitel.

Investice financoval z peněz vydělaných z dřívějšího podnikání. Tři roky trvalo, než dal objekt do pořádku. S výsledkem je spokojený. V objektu je velký sál na kulturní akce, jídelna a bar pro obsluhu sálu, moderní kuchyň a tři apartmány, každý s vlastní kolárnou a nadstandardním vybavením.

Restauraci nenajdete
Lidé, kteří očekávali znovuotevření restaurace, ale mohou být zklamaní. Nýdečanka denní provoz s výčepem neplánuje. „V Nýdku jsou tři hospody a to stačí. Já hodlám pořádat soukromé akce, jako jsou plesy, zábavy, diskotéky, koncerty, svatby, konference a školení. Je zde pódium, takže v sále mohou vystupovat i malá divadla. Na to vše tady mám vybavení,“ vysvětloval Igor Uherčík.
Pyšný je zejména na zvukovou techniku sálu a na to, jak skvěle zní hudba v něm. Třešinkou na dortu je fakt, že i když uvnitř hraje naplno hudba, venku není nic slyšet. A přitom uvnitř se může bavit až na pět stovek lidí.

Původně chtěl z Nýdečanky vytvořit hotel, ale nakonec svůj plán změnil a dnes je za to rád. „Už nyní vím, že každoročně budu pořádat silvestrovskou oslavu pro širokou veřejnost. A mám v plánu i akce na Zelený čtvrtek. Usmažíme ve velkém placky, zelené pivo poteče proudem a v sále se budeme společně bavit. Bude to akce pro všechny zájemce z okolí a já doufám, že se návštěvníkům bude líbit,“ věří podnikatel.

Další zprávy z regionu