Do obcí se vrátily kamiony

Sotva si řidiči zvykli na aspoň částečně zprůjezdněný poslední úsek obchvatu Třince, musí čelit další drobné komplikaci. Při cestě ve směru od Českého Těšína se totiž exitem na novou silniční přeložku nedostanou.

Kamion jedoucí od Českého Těšína se otáčí na mimoúrovňové křižovatce, kousek se vrátí a najede na obchvat Třince. Foto: mr

Kvůli tomu tak vzrostla kamionová doprava v Hnojníku a Stříteži.

Pokud chtějí řidiči najet na nový úsek obchvatu Třince a jedou od Českého Těšína, narazí na zákaz vjezdu a musí jet dál. „Tato uzavírka je stanovena až do 23. srpna 2023 z důvodu pokračování dokončovacích prací na novostavbě silnice I/68. Snahou všech zúčastněných je urychlit práce bez dopadu na kvalitu a v případě příznivého vývoje uzavírku zkrátit,“ vysvětlil mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Miroslav Mazal.

Upřesnil, že objízdná trasa je vedena na mimoúrovňové křížení Tošanovice, kde se řidiči mohou bezpečně otočit a po dálnici D48 (směr Český Těšín) se vrátí na částečně zprovozněnou silnici I/68 vedoucí k Třinci.

Mnozí řidiči kamionů se však na křižovatce neotáčí a pokračují přes obce, kterým se mělo stavbou obchvatu ulehčit nejvíce – tedy Hnojník a Střítež. „Nemůžu říct, že by těch kamionů přes nás jezdilo stejně, jako když obchvat ještě nebyl, to určitě ne. Ale co ten nájezd zavřeli, mnoho řidičů si přes nás krátí cestu a už mě na to upozornili i naši občané,“ povzdechla si starostka Stříteže Michaela Porvisová.

Poslední úsek obchvatu Třince v úseku Nebory – Třanovice je zprovozněn v polovičním režimu. V současné době na něm probíhají závěrečné fáze prací, a to za částečného provozu jedním pruhem v každém směru. Pracovníci tak mohou pracovat na dláždění, odvodnění, na dosypu krajnic a montáži svodidel či na dodělávce protihlukových stěn.
Kdy bude obchvat hotový celý, není v tuto chvíli ještě jasné. V avizovaném červenci to ale asi nebude.

Další zprávy z regionu