Do projektu nepůjdou

Mimořádné jednání absolvovali poslední dubnovou středu zastupitelé Českého Těšína kvůli projektu nazvanému Přeshraniční síť pro řešení dopadů změny klimatu. Partnery měli být Český Těšín a Těšín, nositelem projektu polská strana.

Ilustrační foto: th

Mimořádné jednání bylo svoláno, protože některým zastupitelům se na řádném zasedání do společného projektu moc nechtělo jít s tím, že je nedostatečně zodpovězeno ještě několik otázek. Ve středu byl zastupitelům předložen návrh, do společného projektu, jehož hlavní myšlenkou je minimalizovat škody při případných živelných pohromách či katastrofách, nejít. Jako příklad bylo uvedeno použití dronů na hranicích, kde je česká legislativa oproti polské mnohem složitější. České straně navíc nevyšlo prosadit do projektu monitorovací zařízení.

„Díky diskuzi na minulém zastupitelstvu jsme se na radě společným projektem opět zabývali, a nakonec jsme se rozhodli z něj ustoupit. A to i kvůli novým informacím, které jsme získali. Je přirozené a lidské se mýlit, důležité je uznat chybu,“ řekla radní Alena Hasáková.

Zastupitelé následně souhlasili, aby město do společného projektu nešlo.

Další zprávy z regionu