Do proměny parkoviště se pustí ještě tento rok

Parkoviště mezi jablunkovským domem dětí a mládeže, úřadem práce a městským úřadem projde ještě v letošním roce rekonstrukcí. Řidiče zde trápí hluboké kaluže a neutěšený povrch. Nově budou mít k dispozici třiadvacet parkovacích míst.

Parkoviště mezi domem dětí a úřadem práce potřebuje obnovit. Foto: tm

„Víme, že parkování v centru města je problém. Proto jsme se dohodli se sousedním vlastníkem pozemku, což je společnost Jablunkovské centrum, že zrekonstruují plochu směrem k bývalému hotelu Horal. Jednalo by se dohromady o nějakých 50 míst,“ řekl jablunkovský starosta Jiří Hamrozi.
„V současné době řešíme projektovou dokumentaci nového parkoviště. Jakmile budeme mít stavební povolení, pustíme se do práce. Pokud vše dobře půjde, příští rok bychom ho začali stavět,“ dodal Robert Cieślar za společnost Jablunkovské centrum a zároveň ředitel firmy Netis.

Jablunkovské centrum již postavilo parkovací místa z druhé strany Horalu, která jsou určena nájemníkům bytů, které přestavbou hotelu vznikly. „Chybí ještě vybudovat chodník, který by pro pěší bezpečně propojil sídliště se hřbitovem. Do něj bychom se pustili zřejmě v příštím roce a poté bychom společně s Jablunkovským centrem vyřešili i ozelenění místa,“ doplnil na závěr starosta Hamrozi.

Další zprávy z regionu