Do školky se vejde o deset dětí více

S přílivem mladých rodin do podhorské obce roste také počet dětí v mateřské škole. Komorní Lhotka tam proto musí od nadcházejícího školního roku navýšit počet míst.

Budova mateřinky získala před pěti lety přístavbu. Foto: AB

„Máme větší počet uchazečů o umístění ve školce. Od 1. září 2024 potřebujeme rozšířit její kapacitu z 52 na 62 míst,“ informoval zastupitele Komorní Lhotky starosta Ivo Sztefek.

Prostory v budově mateřinky jsou dostatečné, obec je rozšířila přístavbou už v roce 2019 při modernizaci původního objektu. „Rozšíření kapacity jsme projednali s hygienou. Neměla v zásadě žádné připomínky, až na jednu, a to, že hřiště u školky je trochu malé. Navýšení kapacity mateřinky by to ale nemělo bránit,“ doplnil starosta s tím, že obec proto bude hledat řešení i pro rozšíření hřiště.

Zastupitelé zvýšení kapacity mateřské školy schválili jednomyslně. Zároveň s účinností ke stejnému datu odsouhlasili rozšíření kapacity školní jídelny ze 130 na 150 strávníků a výdejny stravy na 64 jídel.

Komorní Lhotka se rozrůstá rychlým tempem. Od roku 2000, kdy v obci trvale žilo1108 lidí, se počet obyvatel zvedl na současných zhruba 1500, tedy více než o třetinu.

Další zprávy z regionu