Dogmaraton nabídne závody psů a páníčků

Start třetího ročníku dogmaratonu v Třinci je za dveřmi – uskuteční se 11. září. V letošním roce se koná pod názvem Herbalus Beskydský Dogmaraton. Do závodu se pořadatelům přihlásilo 238 zaregistrovanych závodníků. Jedná se o závod dvojic, které tvoří běžec a jeho pes.

Cílem dogmaratonu je prohloubit vztah závodníka se psem. Foto: pořadatelé

Letos jsou na programu tři trasy – dogmaraton (42 km), short (25 km) a mini (6,5 km). „Trasa mini byla již odhalena na facebooku Beskydského Dogmaratonu. Trasu short a dogmaraton se závodníci dozvídají vždy až v den startu,“ řekl za pořadatele Michael Tomanek. Start a cíl závodu je v areálu PZKO v třinecké části Guty.

Pokud by se diváci chtěli přijít podívat na začátek závodu, startuje se mezi 7. až 12. hodinou (dogmaraton 7. až 9. hodina, short 8. až 10. hodina a mini 10. až 12. hodina). „Nejvíce startujících bude mezi 8. až 10. hodinou, kdy se částečně překrývají starty dogmaratonu a shortu,“ dodal Tomanek. Závodníci startují individuálně v daném časovém rozmezí dle vlastního uvážení.

Nejvíce závodníků dobíhá do cíle přibližně mezi 13. až 15. hodinou. Od 16 hodin začne vyhlašování výsledků, na které navazuje od 18 hodin tombola. Pro letošní rok je novinkou možnost masáží pro startující po závodě zdarma. „Hlavním cílem je prohloubit vztah závodníka s jeho čtyřnohým parťákem. Jedná se o nezapomenutelný prožitek v krásné přírodě,“ zdůraznil Tomanek s tím, že rovněž letošní ročník dogmaratonu je zařazen do seriálu mistrovství České republiky v tomto sportovním odvětví.

V doprovodném programu se závodníci i návštěvníci mohou od 19 hodin těšit na kapelu Cafe ´80, která bude hrát ve dvou zhruba hodinových blocích s malou přestávkou. „K občerstvení nebudou chybět placky, oštěpky, krkovička, klobásy nebo zabijačkové chleby či zákusky ke kávě. Dále pivo i nealko a nesmí chybět miodula, kterou spousta závodníků z různých koutů republiky vůbec nezná a rádi ji zkoušejí, tak jako placky,“ uzavřel Tomanek a dodal, že vstup pro návštěvníky je zdarma.

Další zprávy z regionu