Dogmaraton prověří kondici páníčků i pejsků

Čtvrtý díl napíše v sobotu 10. září Beskydský Dogmaraton. Start i cíl bude v areálu PZKO v třineckých Gutech, ve kterém pořadatelé připravili i bohatý kulturní program nejen pro závodníky, ale i širokou veřejnost.

Dogmaraton je klání, kdy na trasu vyráží závodník se psem. Foto: pořadatelé

V letošním roce pořadatelé připravili pro závodníky tři trasy, a to Dogmaraton (délka 42 km, převýšení 1 840 m), trasu Short (23 km, 945 m) a trasu Mini (6,5 km, 295 m). „Nejdelší trasa je zařazena do seriálu mistrovství České republiky v dogmaratonu. Čili závodníci zde sbírají body do celkové klasifikace MČR,“ řekl za pořadatele Michael Tomanek. Startuje se podle kategorií, přičemž jako první vyrazí na trasu účastníci hlavního závodu, kteří se vydají na trasu od 7 hodin.

Ovšem sobota nebude jen o závodech, pořadatelé připravili i bohatý kulturní program, kdy v 18.30 hodin vystoupí skupina Legendy se vrací a ve 20.30 hodin kapela O.S.G. Pořadatelé zároveň lákají na kuchyni, kde v nabídce budou dominovat regionální pokrmy, jako jsou placky, klobásy, krkovička, oštěpky, zabijačkové chleby a další.

Dogmaraton má i charitativní podtext, protože část startovného putuje na nějaký vybraný projekt. V letošním roce to je poradna rané péče Lydie z Českého Těšína. Podrobnosti nejen k časovému harmonogramu akce zájemci naleznou na internetových stránkách závodu.

Další zprávy z regionu