Dogmaraton se blíží, registrace začala

Příznivci pohybu v přírodě se svým psem mají možnost přihlásit se do 4. ročníku Beskydského Dogmaraton. Závody se uskuteční 10. září se startem i cílem v areálu PZKO v třineckých Gutech, přičemž přihlásit se lze již nyní na internetových stránkách závodu.

Závodníci si užijí přírody. Foto: pořadatelé

V letošním roce pořadatelé připravili pro závodníky tři trasy, a to Dogmaraton (délka 42 km, převýšení 1 840 m), trasu Short (23 km, 945 m) a trasu Mini (6,5 km, 295 m). „Nejdelší trasa Dogmaraton je zařazena do seriálu mistrovství České republiky v Dogmaratonu. Čili závodníci zde sbírají body do celkové klasifikace MČR,“ řekl za pořadatele Michael Tomanek.

Trasa Mini je známa s předstihem a závodníci si prakticky jen oběhnou Gutský vršek. Trasy Short a Dogmaraton se závodníci dozvídají až v den závodu a je to pro ně překvapení, jelikož se trasy každý rok mění, ale vedou obvykle kolem Javorového a okolí. Měření všech závodů bude pomocí profesionální časomíry.

„Sportovní klání má každoročně i charitativní podtext, jelikož část startovného putuje na nějaký vybraný projekt. V letošním roce jsme se rozhodli podpořit poradnu rané péče Lydie z Českého Těšína, která se věnuje především dětem ve věku do sedmi let,“ dodal Tomanek.

„Registrace běží do 31. srpna a závodníci v rámci ní získají občerstvení po závodě i v jeho průběhu, finisherskou dárkovou tašku, budou slosováni do tomboly o ceny v hodnotě přesahující 100 tisíc korun a další,“ uzavřel Tomanek.

Další zprávy z regionu