Dolní Lomná omezuje ohňostroje v obci

Regulovat ohňostroje v Dolní Lomné bude nově vyhláška. Ta světelnou a zvukovou show úplně nezakazuje, výjimku může udělit zastupitelstvo. Samozřejmě se to netýká silvestrovské půlnoci – jak je dáno vyhláškou.

Ilustrační foto: tm

Zastupitelé Dolní Lomné se tématem zabývali na podnět občanů, kterým časté ohňostroje začínají vadit. „V minulosti se při svatebním veselí občas nějaký ohňostroj objevil, ale se vzrůstajícím počtem oslav na území obce je tento jev enormní. Důvodem je i skutečnost, že kvůli pandemii lidé přesouvali termíny svateb na podzim a některé se konají i během pracovního týdne,“ nastínila starostka Dolní Lomné Renata Pavlinová, která rovněž upozornila na skutečnost, že Dolní Lomná leží v chráněné krajinné oblasti, kde platí přísnější normy a předpisy.

Představitelé obce novou vyhlášku bez problémů posvětili. „Zakázat ohňostroje nemůžeme, ale regulovat ano. Výjimku z této vyhlášky má pyrotechnika třídy F1. Například pochodně a římské svíce, které sice svítí, ale nedělají hluk,“ uzavřela starostka.

Další zprávy z regionu