Domov pro seniory bude komfortnější

Dům Nýdek, jehož zřizovatelem je statutární město Třinec, už mnoho let slouží seniorům v horské stejnojmenné obci. Letos se dočká rekonstrukce, která přinese obyvatelům větší komfort.

Dům pro seniory se letos dočká rekonstrukce. Díky ní zmizí i obtížné vosy. Foto: DPS Nýdek

„Objekt vybavíme kamerovým systémem, který přispěje ke zvýšení bezpečnosti klientů i personálu,“ uvedl náměstek primátorky Třince Radim Kozlovský.

Ředitel příspěvkové organizace Sociální služby města Třince Pavel Pezda jej doplnil, že kamery budou umístěny ze všech stran budovy. „Navíc je necháme nainstalovat i dovnitř, a to do prostor únikového schodiště a také do vestibulu, aby bylo vidět, kdo přichází do budovy. Stávalo se totiž, že do objektu přišel někdo cizí, o kom nikdo z personálu nevěděl,“ vysvětlil ředitel.

Město nechá rovněž zrenovovat fasádu východní části budovy a odstraní původní dřevěný obklad, který se bohužel stává každé léto domovem pro vosy, které obtěžují obyvatele domu.

„Modernizaci čeká i systém vytápění. Domov bude mít novou, výkonnější a ekologičtější kotelnu. Jen tato investice spolkne více než tři miliony korun. Rekonstrukce fasády nás bude stát pravděpodobně kolem milionu korun,“ poukázal Pavel Pezda.

Další zprávy z regionu