Dopravní značky zvýší bezpečí chodců

S novým dopravním značením musí počítat řidiči projíždějící Stříteží. Jedná se nejen o hlavní tah spojující Frýdek-Místek a Třinec, ale rovněž o silnici směrem na Vělopolí. Nastínila to na ustavující schůzi zastupitelstva nově zvolená starostka obce Michaela Porvisová.

Přechod pro chodce u železničního přejezdu. Foto: tm

„Jedná se o značky upozorňující na zvýšený pohyb chodců a značky, které jsou již instalované u přechodu pro chodce, ještě dostanou zvýrazňující prvek. A to z toho důvodu, aby byli řidiči ještě více na pěší upozorněni, protože přechod pro chodce u vlakové zastávky řada z nich nerespektuje. V plánu je i vodorovné dopravní značení přímo na silnicích,“ řekla starostka.

Přítomní zástupci z řad veřejnosti se zajímali, jak to bude s průjezdem kamionů v obci, jakmile bude zprovozněn obchvat Třince v úseku Třanovice – Nebory. Podle vedení obce se počítá s dopravním značením, které průjezd automobilů s vahou nad 12 tun zakáže. Podobně jako je tomu třeba pod kopcem v Neborech.

Ovšem prioritou obce je v současné době dostavba domu pro seniory. „Na stavbu má obec úvěr, proto se v nejbližší době budeme snažit spíše o menší projekty a větší časově odsuneme. Úvěr chceme mít co nejdříve splacený,“ vysvětlila Porvisová.

Další zprávy z regionu