„Drink jsem obohatil kouřem“

O vlastním baru v retro industriálním stylu sní student třetího ročníku Albrechtovy střední školy v Českém Těšíně Matyáš Kysel, který se stal vítězem barmanské soutěže O cenu starostky města. Ta se konala v prostorách školy a zúčastnilo se jí 27 tamních studentů.

Matyáš Kysel vyhrál soutěž o nejlepšího barmana. Foto: ba

 Věřil jste si, že váš drink bude nejlepší?

Abych byl upřímný, vůbec jsem to nečekal. Při jeho přípravě mi pomáhali učitelé, především pan Adam Hruška a paní Zuzana Řezáčová. Hodně mě podporovali a kdykoliv jsem potřeboval s něčím poradit, vyšli mi vstříc. Můj drink byl spontánní nápad, asi třikrát jsem ale měnil jeho recepturu, než jsem s ním by úplně spokojený.

 Jaké bylo složení drinku?

Kromě ginu, který byl pro všechny soutěžící povinný, obsahoval ibiškový sirup, limonádový tonic, pomerančový bitters a limetkový střik. Drink jsem ozdobil limetou a rozmarýnem. Jedinečný efekt nápoji dodal kouř z pilinového dřeva s chutí borůvek. Zapálení a doutnání dodalo nápoji aromatickou vůni. Drink se jmenoval Industry Wall, neboli Industriální stěna. Já osobně industriálu velice fandím, je to takový můj osobitý styl. I proto jsem nápoj servíroval na tmavých břidlicových deskách.

 Máte v plánu spojit svou profesní budoucnost s barmanstvím?

Ano. Mým velikým snem je pořídit si vlastní bar v retro industriálním stylu.

 Rozvíjíte své dovednosti na barmanských soutěžích pravidelně?

Zatím ne, tahle soutěž byla moje první. Na začátku školního roku jsme dělali barmanský kurs, takže barmanský certifikát jsem dostal teprve nedávno. Rád bych v budoucnu soutěžil, učil se novým věcem a zlepšoval se.

Další zprávy z regionu