Duchovní pospolu opět požehnali městu Třinec

Jedenáct židlí a na nich deset duchovních a jedna primátorka. Tak vypadalo tradiční setkání, které se konalo už podvanácté a na kterém se hutnickému městu po roční pauze dostalo velké cti. Na  magistrát dorazili místní faráři a pastoři všech církví, které zde působí, aby mu požehnali.

Duchovní dorazili na magistrát za primátorkou Věrou Palkovskou. Foto: mr

„Nesmírně si vážím toho, že všichni, co jsme zde, si navzájem rozumíme a dokážeme spolupracovat. Tato setkání jsou pro mne nesmírně cenná,“ chválila primátorka Věra Palkovská.

Uvědomuje si, že ne vždy v historii byly vztahy mezi představiteli různých církví na tomto území ideální. „Je všeobecně známo, že je náš region velice religiózní, o to více jsou současné dobré vztahy důležité,“ je přesvědčená.

Na letošní schůzce řešili účastníci setkání především koronavirus a jeho dopady na psychiku obyvatel lidí z Třince. Zabývali se ale i dopravními stavbami, které se letos uskuteční, a řeč přišla i na nadcházející volby do obecních zastupitelstev. Na závěr pastoři i faráři městu požehnali a popřáli mu vše dobré v roce 2022.

Další zprávy z regionu