Dva muži a žena dopadeni v autě i s lupem

Jen několik minut po vloupání do rodinného domu ve Stříteži trojice pachatelů měla co vysvětlovat policistům. Speciální pořádková jednotka totiž ženu a dva muže zastavila v autě naditém lupem. V případě odsouzení hrozí podezřelým až dva roky vězení.

Ilustrační foto: PČR

Policisté se koncem ledna zaměřili na kontrolu a pohyb osob v teritoriu služebného obvodu Hnojník, a to kvůli množícím se krádežím a vloupáním do rodinných domů. „Již první noc bezpečnostního opatření policisté ze speciální pořádkové jednotky, kteří byli do akce přizváni, zkontrolovali osádku osobního vozidla značky Fiat, v němž se nacházely tři osoby – žena ve věku 20 let a muži ve věku 24 a 25 let. Následně byla provedena i kontrola vozidla, kde se v zavazadlovém prostoru nacházela mimo jiné i televize, DVD přehrávač či motorová pila,“ informovala mluvčí policie Eva Michalíková. Dodala, že mužům zákona se po krátké době podařilo od těchto osob zjistit, že před několika minutami se vloupali do rodinného domu ve Stříteži.

V kufru auta si pachatelé odváželi pestrý lup – televizor, DVD přehrávač, motorovou pilu, ale i deodorant, zapalovač, svíčky, ponožky a další věci. Foto: Policie ČR

Kriminalisté se na trojici zaměřili podrobně. Následnou činností se jim dále podařilo objasnit i poškození několika vozidel na Třinecku, většinou šlo propíchané pneumatiky či poškrábané karoserie. „Jeden z pachatelů se k tomuto přiznal. Jako důvod svého jednání měl uvést, že si krátil svůj volný čas,“ uvedla Michalíková.

V současné době kriminalisté vyhodnocují další stopy, které by trojici usvědčily i z jiných trestných činů na tomto území.

„Nyní trojici pachatelů hrozí trestní stíhání pro přečin krádež a porušování domovní svobody. Pětadvacetiletému muži ještě navíc hrozí sdělení obvinění ze spáchání přečinu poškození cizí věci,“ doplnila mluvčí policie.

Podrobnosti k případu i dalším vloupáním z poslední doby připravujeme do nejbližšího vydání Třineckého hutníku.

Další zprávy z regionu