Farnou vyměnila za Wondera

Hudbě a zpěvu se věnovala od útlého dětství. Hraje na bicí a zpívá, především jazzové písně. Gabriela Witosová, 20letá studentka Janáčkovy konzervatoře v Ostravě sní o tom, že hudba se stane jejím živobytím.

Gabriela Witosová tíhne k jazzu. Foto: ba

Její pěvecko-hudební začátky se nelišily od většiny vrstevníků. Od první třídy chodila do školního sboru Pod Zvonek, ve třetí třídě začala navštěvovat základní uměleckou školu v Českém Těšíně. „Hrála jsem na klávesy. Asi v patnácti letech jsem je vyměnila za bicí na Základní umělecké škole Třinec. Už na ně hraji pět let,“ prozradila studentka maturitního ročníku Janáčkovy konzervatoře v Ostravě.

Po základce se přihlásila na pedagogické lyceum v Havířově, ale po dvou letech se rozhodla školu opustit. „Po druháku jsem šla do prváku na konzervatoř. Prospělo mi to, rozšířila jsem si hudební obzory, začala jsem se více věnovat zpěvu. Rozhodla jsem se, že se budu naplno věnovat hudbě. Sice se hlásím na vysoké školy, ale hudba je pro mě prioritou, ráda bych se jí věnovala,“ prozradila zpěvačka tříčlenné kapely Gabi band.

Gabriela Witosová vystupuje se svými dvěma spolužáky – baskytaristou Valentinem Klapsiou z Třince a klavíristou Davidem Jablonovským z Ostravy.  Už mají za sebou několik koncertů, koncem loňského rolu vydali první singl s názvem O Vánocích. Nadějní hudebníci se zaměřují především na jazzovou tvorbu. „Jazz je nám všem blízký, přijde mi, že se k nám hodí. Máme moc rádi Stevieho Wondera. Vyrůstala jsem na Ewě Farné, pak Adele, to bylo moje dětství,“ prozradila o sobě Gabriela Witosová.

Další zprávy z regionu