Festival Kino na hranici letos nebude

Filmová přehlídka Kino na hranici, který byla přesunuta z května na druhou polovinu srpna, se kvůli neuspokojivé epidemiologické situaci v pohraničí nakonec neuskuteční.

Kino na hranici spojilo oba Těšíny už 21krát. Letos to koronavirová situace neumožňuje. Ilustrační foto: ba

Nová bezpečnostní opatření v Polsku a dynamický vývoj koronavirové situace v pohraničí neumožňují organizátorům filmové přehlídky uspořádat letošní 22. ročník Kina na hranici, který se měl konat ve dnech od 21. do 26. srpna.

„Žlutá barva nás v grafice provázela od začátku organizace letošní přehlídky.  Dodávala nám radost a energii k práci na přípravě naší akce, zejména v těžkých dobách, kdy karanténní opatření uzavřela společnou hranici,“ sdělil manažer festivalu Szymon Brandys.

Poukázal, že organizátoři dom poslední chvíle věřili, že nepříznivá epidemiologická situace na české straně v okrese Karviná se zlepší. To se však nestalo, a navíc minulý čtvrtek polské Ministerstvo zdravotnictví označilo na semaforu okres Cieszyn žlutou barvou.

„V praxi to znamená výrazné zpřísnění opatření na polské straně, maximálně sto osob na hromadných akcích v interiérech a dalších opatření. Tuhle žlutou jsme rozhodně neměli na mysli,“ řekl za organizátory Kina na hranici Szymon Brandys.

Další zprávy z regionu