Festival Refresh poradí i inspiruje

Oblíbený esoterický festival se vrací do Třince. Bude se konat v sobotu 9. března v kulturním centru Trisia. Návštěvníci na něm najdou spoustu užitečných rad i inspirací pro svůj zdravý životní styl.

Margit Slimákovová pohovoří o skutečném jídle. Foto: pořadatelé

Před covidovou pauzou ročně lákal každý březen stovky příznivců, nyní se Refresh festival znovu vrací. „Do Třince se v březnu sjedou inspirativní osobnosti, které návštěvníkům ukáží, že se také v dnešní době dá žít udržitelně a v souladu s přírodou. Poradí rovněž, jak na svět nahlížet v souvislostech. Refresh festival bude nabitý inspirujícími přednáškami a lifehacky pro zdravé tělo i otevřenou mysl,“ nastínila mluvčí Trisie Jana Kubiš.

Doplnila, že pozvání do Třince mimo jiné přijal Tomáš Hajzler, který pohovoří o svém životním stylu a své knize O dobrém životě v konzumní společnosti. Do kulturního centra se vrátí Margit Slimákovová, která propaguje skutečné jídlo a nejlepší péči o sebe.

Rostislav Václavek, lektor dýchání a osobního rozvoje, osvěží těla i mysl posluchačů svou přednáškou nazvanou Změň svůj dech a začnou se dít věci. Nezávislý badatel Radovan Dluhý nastíní alternativní pohled na globální oteplování a přiblíží pojem geo-inženýrství. S aromaterapeutkou, bylinkářkou a jóginkou Alexandrou Martinou Běhalovou si zájemci vyrobí přírodní krémy a zjistí, jak na zdravou a zářivou pleť. V Zóně rodičů se účastníci s Ditou Ptáčkovou zaměří na metodu stravování BLW, co je tzv. jídlo do tlapky.

„Vystoupí také Simona Babčáková se svou One Human Show aneb život, vesmír a vůbec, o hudební doprovod se postará Tereza Antonie Nyass,“ dodala Jana Kubiš.

Další zprávy z regionu