Fotbalisté zahájili zimní přípravu

K úvodnímu společnému tréninku vyběhli v úterý před polednem třinečtí fotbalisté. Trenéři Martin Zbončák se Zdeňkem Cieslarem přivítali dvě nové tváře – navrátilce z hostování v Novém Jičíně Denise Nieslanika a záložníka Ondřeje Machuču ze Seredě, který dorazil na zkoušku.

Třinec testuje záložníka Ondřeje Machuču. Foto: ba

Vedení třineckého klubu usilovně pracuje na tom, aby kádr, s nímž Třinec vyrukuje do boje o záchranu, měli trenéři k ruce co možná nejdříve.

„Nechceme zkoušet řadu hráčů, vyhlédli jsme si několik hotových fotbalistů. Během podzimu odešel zadák Josué N´toya a teď záložník Christián Steinhübel zamířil na Slovensko. Z hostování se vrátili útočník Denis Nieslanik, který hrál v Novém Jičíně, a stoper David Gáč, jenž pravidelně nastupoval v prvoligové Senici,“ řekl sportovní manažer Marek Čelůstka.

O místo v kádru Třince se bude ucházet 25letý defenzivní středopolař Ondřej Machuča. Odchovanec Opavy, který nakoukl do mládežnické reprezentace, naskočil do několika utkání v barvách Liberce. Druhou ligu hrával v Jihlavě, Znojmě a Sokolově, na Slovensku kopal ve Zlatých Moravcích a naposledy v Seredi.

„Šanci ukázat se dostane pětice nadějných dorostenců. Jsou jimi brankář Jakub Benedik, krajní obránci nebo stopeři Pavel Klimek, David Zogata, Matěj Mieszek a také záložník Vojtěch Kaniok,“ vypočítal Čelůstka.

Více se dočtete v aktuálním vydání Třineckého hutníku. 

Další zprávy z regionu