Fotograf Trombik se vydal po stopách pravé whisky

Putování po Skotsku zachycuje výstava dvanácti fotografií Luboše Trombíka na schodišti knihovny v Mostech u Jablunkova, která potrvá až do konce března. Zálibou fotografa pocházejícího z Třince, který se svou rodinou žije v Mostech u Jablunkova, je cestování. Fotil už v řadě evropských zemí.

Luboš Trombik rád zachycuje zážitky z cest. Foto: ba

Do Skotska se vydal s kamarády po stopách whisky. „Zajímá nás její výroba, navštěvovali jsme hlavně palírny. Jelikož se fotografie nacházejí před vstupem do knihovny, vybral jsem spíše snímky zachycující skotskou krajinu. Patří mezi ně i rašeliniště, protože při výrobě whisky se využívá mimo jiné i rašelina,“ podotkl Luboš Trombik, který už má za sebou několik výstav, mimo jiné i na Slovensku.

Focení se věnuje už deset let. Svého času pořizoval snímky novými zrcadlovkami, ale s využitím starých objektivů. „Ve sbírce jich mám nyní osm. Pocházejí z období 50. až 90. let minulého století. Focení je pracnější, ale snímky jsou na první pohled jiné, mají zvláštní, jedinečnou kresbu,“ dodal fotograf, který se v nejbližších dnech chystá zachycovat krásy Kypru.

Další zprávy z regionu