Gorný válel mezi dvacátníky

Nejstarším hokejistou Beskydské amatérské hokejové ligy (BAHL) v nedávno skončeném ročníku byl Bronislav Gorný z Hrádku. Protřelý útočník letos oslavil 63. narozeniny.

Bronislav Gorný v dresu Hrádku. Foto: ba

Bronislav Gorný prohání puk hokejkou už více než pět desetiletí. „Odmala jsem hrával za Suszynku, asi od osmi let. Dříve se ještě v Hrádku konaly hokejové Mundialy – obdoba stejnojmenného fotbalového turnaje za účasti místních družstev. Hrávali jsme všude, kde se jenom dalo – na řece, na rybnících. Chodívali jsme samozřejmě i na třinecký zimák,“ vzpomínal hokejista.

Bronislav Gorný hrával obě regionální amatérské hokejové soutěže. Ve Slezské hokejové lize nastupoval za Pharaohs Třinec, v Beskydské amatérské hokejové lize oblékal dres Hrádku – nejúspěšnějšího mužstva soutěže.

Zhruba v šedesáti letech se k hokeji vrátil – po několikaleté pauze. „Řekl jsem si, že už to přenechám mladším, chodíval jsem si zahrát v neděli jenom tak rekreačně. Ale nedalo mi to, kluků z Hrádku bylo málo, a tak jsem se rozhodl, že jim pomůžu,“ vykládal Gorný.

Dříve hrával převážně centra nebo křídlo, v poslední době se začal stahovat do obrany. „Jezdit po ledě ještě dokážu, ale už to není ono. Věk se prostě nedá zastavit. Kdybych byl mladší, bylo by to z mé strany lepší,“ řekl dnes už bývalý zaměstnanec Třineckých železáren. „Do hutě jsem nastoupil po základní vojenské službě. Šel jsem tam původně na dva roky, abych si vydělal na auto. Nakonec jsem zůstal až do důchodu,“ pousmál se bývalý směnový inženýr provozu Výroba železa a oceli.

Další zprávy z regionu