Goroli vyslali do senátu Zdeňka Matuška

Velký souboj spolu svedli kandidáti do Senátu Parlamentu ČR z našeho regionu. Nakonec jen těsně zvítězil lékař Zdeněk Matušek (ČSSD+ANO) z Třince nad náměstkem hejtmana Stanislavem Folwarcznym (Spolu) z Českého Těšína.

Prázdno u uren. Volby poznamenala nízká účast. Ilustrační foto: mr

Souboj to byl napínavý. Zdeněk Matušek od počátku vedl, ale s přibývajícími sečtenými hlasy jej začal dotahovat Stanislav Folwarczny. Nakonec se ale obrat nekonal a Zdeněk Matušek zvítězil o necelá dvě procenta se zikem 50,98 % hlasů a stal se tak novým senátorem.

Volby poznamenala velice nízká účast voličů. K urnám došlo 16,08 % oprávněných voličů. Je nižší než celorepublikový průměr.

V domovském Třinci výrazně vyhrál Zdeněk Matušek, kterého zde podpořilo 60,11 % voličů. Naopak v Českém Těšíně, kde je doma Stanislav Folwarczny, zvítězil domácí politik se ziskem 54,91 % hlasů.

Zdeněk Matušek je lékař, který vedl Nemocnici Třinec v letech 2018 až 2020. Zvítězil i v prvním kole voleb do senátu. Médiím se svěřil, že tak výrazný výsledek určitě nečekal. „Léta pracuji v Třinci, takže spousta lidí z regionu mě zná po pracovní stránce i z nějakých manažerských pozic. Napomohla tomu samozřejmě i současná společenská situace,“ řekl.

Více informací najdete v Třineckém hutníku.

Další zprávy z regionu