Gympl lákal na zmrzlinu i pokusy

Jako v úlu to vypadalo minulé úterý v třineckém gymnáziu. Dorazily děti ze základních škol, často i se svými rodiči. Procházely si učebny, mohly si vyzkoušet i řadu zajímavých věcí. Asi nejvíce lákala učebna chemie a přírodopisu, plno bylo i u angličtinářů.

Děti zajímalo všechno, bavily je ale hlavě různé pokusy a pozorování. Foto: mr

Škola se otevřela zájemcům o studium a oni kvitovali, že se mohli přijít podívat osobně. „Já mám jasno. Chtěla bych studovat tady, protože si myslím, že je to dobrá škola. Mám ale strach, že se nedostanu. Jsme prý silný ročník a bude to těžké,“ povzdechla si čtrnáctiletá Kateřina z Třince. Velký zájem o studium na gymnáziu potvrdila i ředitelka školy Romana Cieslarová.

„V posledním roce už jsme měli nějakých sto padesát uchazečů na čtyřletý obor, kde nabízíme šedesát míst, a téměř osmdesát uchazečů na osmiletý obor, kde přibíráme třicet žáků. Ale je pravda, že děti si dávají přihlášky na dvě střední školy, takže se to potom rozprostře. Nicméně se na všechny nedostane. A letos má být skutečně ještě silnější ročník,“ přitakala ředitelka.

Škola pro zájemce o studium připravila celodenní program, v učebnách na děti čekaly různé zábavné úkoly. „V chemické laboratoři dokonce mohly ochutnat zmrzlinu, bavily je i pokusy ze světa fyziky. Získaly samozřejmě veškeré informace o studiu, ale i o možnosti výjezdů do zahraničí. Seznamujeme i se studentským životem, s tím, jaké tady máme kurzy a další aktivity,“ doplnila ředitelka.

V učebně anglického jazyka se mohli žáci zúčastnit tříminutové soutěže, jejímž cílem bylo vytvořit co nejvíce slov z písmenek CHRISTMAS TREE. „Na konci akce jsme spočítali výsledky a zjistili, že máme dvě vítězky s 15 slovy – Sofii z 6. ZŠ v Třinci a Marii ze ZŠ Nýdek. Oběma na dálku gratulujeme,“ chválili tamní angličtináři.

Další zprávy z regionu