Hala bouřila, Sněhurka na ledě sklidila obrovský potlesk

Velkou premiéru má za sebou muzikál Sněhurka na ledě, který v pátek i v sobotu večer zaplnil třineckou Werk arenu. Ukázalo se, že když se sejde dobrá parta lidí, úspěch je zaručen.

Nádherná podívaná na ledě. Lidé byli nadšení. Foto: Lukáš Szlaur.

Zaplněná Werk arena v pátek ve 20 hodin čekala s napětím, co se na ledě bude dít. „Mám pro vás dobrou zprávu. Naši oceláři vyhráli v Litvínově. Cítím, že budete fandit i tomu, co se bude odehrávat tady před vámi,“ řekl na přivítanou generální ředitel Třineckých železáren Jan Czudek. Všem lidem připomenul, že příští rok tomu bude 180 let, kdy se poprvé rozhořely pece železáren. „A právě v té době začali bratři Grimmové psát nesmrtelný příběh o Sněhurce. Chtěli jsme uctít výročí železáren tím, že přivezeme pohádku k nám na led,“ vysvětlil Jan Czudek a předal slovo režisérovi Jaroslavu Moravčíkovi. „Pohádka, to je okno do naší duše. Překonává vše, bolest i smrt. Celé léto jsme ji tady na ledě pro vás připravovali, překonávali horké počasí, ale musím zároveň říct, že se pracovalo velmi dobře, a to díky tomu, že se zde sešel opravdu špičkový tým. Ať se vám pohádka líbí,“ řekl režisér.

Princ a Sněhurka v podání Tomáše Vernera a Ivany Buzkové. Foto: Lukáš Szlaur

Lidé pak už se zatajeným dechem sledovali, jak zlá královna kuje své plány, Sněhurka sní o lásce a svém princi a trpaslíci, jak se třeba na krátko změní v třinecké oceláře a zvesela hrají hokej. Show provázela živá hudba a dech beroucí vzdušné akrobatické prvky.  Návštěvníci tleskali do rytmu a nechávali se strhnout dějem. Oceňovali špičkové výkony krasobruslařů, zejména mistra Evropy Tomáše Vernera, který ztvárnil prince, a třinecké rodačky, vícenásobné mistryně krasobruslení v ČR Ivany Buzkové v roli Sněhurky. Neméně skvělí byli samotní trpaslíci a koneckonců i zlá královna, kterou na ledě představila Terezie Houšková.

Lidem se líbila hudba i písničky, jejichž autorem je slovenský skladatel Vašo Patejdl. Nazpívala je Dara Rolins, David Gránský a Renata Drössler či Martin Dejdar. Všichni obdivovali i nádherné kostýmy, které dotvářely celkový fantastický dojem z muzikálu.

V příštích dnech a týdnech bude muzikál objíždět česká i moravská města. Pak pravděpodobně zamíří i do zahraničí.

Další zprávy z regionu