Hasiče v regionu zaměstnává vydatný déšť

Bez odpočinku pracují v těchto chvílích hasiči zejména v okolí Třince. Zaměstnává je především odčerpávání vody ze sklepů, ale i odstraňování spadlých větví a stromů.

Prudké deště zatopily ulice na mnoha místech v kraji. Foto: HZS MSK

Zhruba od včerejších 21 hodin se hasiči intenzivně zabývají škodami, které v našem regionu páchají prudké deště. „Bohužel v tuto chvíli nemůžu říct, kolik máme za sebou zásahů. Naši muži už ani nedojíždí na základnu a jezdí přímo od zásahu k dalšímu zásahu,“ vysvětlil šéf třineckých hasičů Bohdan Sikora.

Upřesnil, že nejvíce práce mají jeho muži v Třinci a jeho příměstských částech. „Jde hlavně o čerpání vody ze sklepů a odstraňování spadlých větví a stromů,“ doplnil velitel.

Během středečního večera zasahovaly jednotky profesionálních a dobrovolných hasičů v Moravskoslezském kraji kvůli nepřízni počasí více než padesátkrát, nejvíce na Opavsku a jeho Hlučínsku. V noci ze čtvrtku na pátek až do rána do sedmi hodin vyjížděli hasiči k celkem 211 událostem.

„Z toho bylo nejvíce výjezdů na Opavsku, a to 130, a hlavně na nejhůře postiženém Hlučínsku. Jde hlavně o čerpání vody a odstraňování nánosů bahna. Na Frýdecko-Místecku šlo o 37 výjezdů, nejčastěji to bylo v oblasti Třince,“ uvedl mluvčí hasičů Petr Kůdela.

Doplnil, že v tuto chvíli hasiči čerpají vodu a odstraňují následky přívalových dešťů minimálně na deseti místech Moravskoslezského kraje. „Počet zásahů tak určitě během pátečního dopoledne poroste,“ je přesvědčen mluvčí.

Další zprávy z regionu