Hasiče v Třinci zastavila špatně zaparkovaná auta

Hoří, volají lidé a ihned se obrací na hasiče, ať rychle přijedou a pomůžou. Jenže oni hned tak nedojedou. Stojí totiž na ulici a nemohou projet, protože tam špatně parkují auta. Vítejte na ulici Sosnová.

Neprojedou. Když prostě napadne hodně sněhu, je dopravní omezení nezbytné. Foto: hasiči Třinec

Ve chvíli, kdy město Třinec zasypaly závěje sněhu, objevila se na ulici Sosnová zákazová značka, který neumožňuje parkování podél pravé strany ulice. Okamžitě na to zareagovali lidé se stížnostmi nejen na sociálních sítích, ale obraceli se i na město s dotazy, proč tam značka je i s požadavky, aby byla odstraněna.

„Tato značka se na daném místě objevuje pokaždé, když napadne více sněhu. Pravda, už se tak několik let nestalo, takže lidé asi zapomněli. Ale důvodem je, že se potřebujeme do té ulice dostat s hasičskými vozy. A bohužel i letos jsme se museli potýkat s případem, že jsme jeli k zásahu a neprojeli jsme,“ vysvětlil šéf třineckých profi hasičů Bohdan Sikora. Značka má umožnit průjezd všech složek integrovaného záchranného systému.

Vedení města si problém s parkováním na Sosně uvědomuje. „Vždyť jsem v té lokalitě deset let bydlela a velice dobře ji znám. Bohužel v 80. letech, kdy sídliště vznikalo, se s takovým nárůstem aut nepočítalo, o garážích nemluvě. Často mají lidé i dvě auta,“ podotkla primátorka Věra Palkovská. Velkým problémem pak je, že město v lokalitě vlastní jen minimum pozemků, na kterých by mohlo parkoviště vybudovat. A že by se postavilo parkoviště třeba na místě hřiště, vedení Třince odmítá.

Více se o problému i o jeho řešení dočtete v dnešním Třineckém hutníku.

Další zprávy z regionu