Hasiči z Jablunkova získají terénní automobil

Jablunkovská hasičská jednotka získá 2,7 milionu korun na pořízení speciálního terénního hasicího auta, dopravního traktoru a dalšího vybavení. Na svém mimořádném jednání o tom rozhodli jablunkovští zastupitelé.

Vozový park se rozroste. Il. foto: th

Částkou 2,7 milionu korun se město spolupodílí na přeshraničním projektu s názvem Moderní řešení pro klimatické hrozby, do kterého se zapojily Wisla a Istebna. Projekt je financován z prostředků programu Interreg Česko – Polsko a celková výše vynaložených prostředků se pohybuje kolem 13,2 milionu korun. Jablunkovská radnice se podílí na financování dvaceti procenty.

V případě, že partnerské obce uspějí se žádostí o dotaci, budou moci dovybavit hasičské jednotky požární ochrany. „Hasiči by pak získali dvě vozidla. Prvním by měl být šestikolový dopravní traktor s podvozkem 6×6, s nákladním prostorem a dvěma navijáky a druhým střední hasicí terénní speciál s kabinou pro šest osob a s nádrží na vodu o objemu čtyři tisíce litrů.

Dále by měl být automobil vybaven elektromagnetickým retardérem, předním lanovým navijákem a vodním dělem,“ vylíčil starosta Jablunkova Jiří Hamrozi. Jak dále řekl, v případě kladného stanoviska poskytovatele dotací město ještě letos vyhlásí výběrové řízení na dodavatele podvozku i nástavby.

Další zprávy z regionu