Hlavenková vydává Zahradu

Skladatelka, zpěvačka, pianistka, aranžérka a producentka Beata Hlavenková původem z Vendryně vydává videoklip Zahrada. Je druhý v pořadí z aktuálního alba Žijutě, za které získala nominace na dvě ceny Anděl 2021.

Beata Hlavenková pochází z Vendryně. Foto: PH

Text písně Zahrada vznikl na začátku prvního covidového lockdownu. „Seděla jsem na zahradě, pršelo, sice byl pracovní den, ale děti u počítače kvůli on-line vyučování, auta moc nejezdila. Přemýšlela jsem nad tím, co všechno mě na tom štve, ale i co je na tom pozitivního. Trochu jsem cítila vztek i možnost odpočinku. A protože mám ráda ironii, vypadly ze mě první slova: zavřela jsem zahradu, spálila trávu, proklela květenu a pokácela stromy…konečně je ticho, nikde nikdo,“ řekla Hlavenková.

V písni zazní její stálí spoluhráči – kytarista Patrick Karpentski, basista Miloš Klápšť i hosté – Tomáš Neuwerth z Tata Bojs a také americký jazzový saxofonista Rich Perry. Namísto ironie, temnosti či legrace se klip vznikající ve spolupráci s filmařkou a fotografkou Anežkou Horovou podle slov Hlavenkové vydal cestou divnopěknosti. Točilo se ve vesnickém prostředí v krajině hradů Kost a Trosky, herecky se zapojila celá rodina Hlavenkové i sama Anežka Horová.

Hlavenková je jednou z nejvýraznějších současných muzikantek s nezaměnitelným nadžánrovým autorským rukopisem. Na kontě má vlastní alba oceněná prestižními hudebními cenami, spolupracuje jak s českými, tak světovými hudebníky, skládá hudbu pro film, divadlo i děti.

Další zprávy z regionu