Hokejová legenda radila Třinci s dotacemi

Bývalý hokejový reprezentant Milan Hnilička přijel do Třince. O hokeji ale řeč nebyla,  předseda Národní sportovní agentury přivezl informace o dotačních titulech v oblasti sportu.

Jan Czudek, Milan Hnilička, Věra Palkovská a Jan Peterek. Foto: JE

„Snažíme se připravit dotační tituly co nejvíc na míru všem klubům, od velkých až po ty nejmenší. Třinec je známý jako město sportu a je vidět, že zde dělají pro rozvoj sportování maximum,“ chválil město několikanásobný mistr světa a olympijský vítěz z Nagana Milan Hnilička. Líbí se mu, že zde mají připravené projekty. „Zástupci klubů spolupracují s místními samosprávami, takže společná diskuze byla velmi plodná. Vyrozuměl jsem, že největší zájem je o obnovení programu Provoz a údržba, s jehož vypsáním počítáme ještě letos,“ dodal.

Primátorka Třince Věra Palkovská podotkla, že vedení města pozvalo Milana Hniličku do Třince ke kulatému stolu, aby je informoval, jaké jsou možnosti financování sportu a sportovních organizací v našem městě z této agentury. „Zároveň jsme mu předali naše zkušenosti,“ vysvětlila účel návštěvy Věra Palkovská.

Kulatého stolu ve Werk Areně se zúčastnili představitelé HC Oceláři Třinec, zástupce místních tělovýchovných jednot, ředitel STaRSu a za školy zástupce Jubilejní Masarykovy ZŠ. Na řadu přišlo téma financování údržby, obnovy a rozvoje městských a školních sportovišť, dotační tituly vhodné pro menší tělovýchovné jednoty, financování trenérů a práce s mládeží, ale také údržba a zavlažování fotbalových hřišť prostřednictvím dotačního programu Dešťovka.

Více najdete v aktuálním Třineckém hutníku. 

Další zprávy z regionu