Hrádecké noviny mění grafiku

Před čtyřmi lety slavily Hrádecké noviny comeback, když se vrátily lidem do schránek. Letos slavily úspěch postupem v celostátní soutěži. Ač nevyhrály, přesto Hrádečtí účasti nelitují.

Stávající podoba Hrádeckých novin. Foto: obec

Okresnímu a krajskému kolu Hrádecké noviny, které obec přihlásila do celostátní soutěže Radniční listy roku, dominovaly. V celostátním kole bral nakonec Hrádek ve své kategorii šesté místo. „Okresní i krajské kolo jsme vyhráli,“ řekl starosta Hrádku Robert Borski. Zároveň dodal, že soutěž vyhlašuje a organizuje spolek Kvalikom, který se zaměřuje na efektivitu komunikace veřejné správy s veřejností. Pravidla soutěže jsou k nahlédnutí na webových stránkách pořadatele, jsou jednoduchá, přehledná a autory kritérií jsou osobnosti s aktivní zkušeností se současnou mediální tvorbou.

Hrádečtí nakonec skončili šestí v kategorii malých obcí. Borski si na soutěži považuje i dobré práce od fundované poroty. „Získali jsme cennou zpětnou vazbu od porotců. Pochopili jsme, kde máme rezervy. Dali jsme proto grafičce volnou ruku. Výsledek modernizace Hrádeckých novin mohou občané ohodnotit v příštím týdnu, kdy bude distribuován,“ předeslal starosta s tím, že formát novin zůstane stejný.

Další zprávy z regionu