Hrádečtí důvěrníci přinášejí ovoce

Každý zastupitel Hrádku má v obci svůj rajón – pro tamní lidi je spojkou s obecním úřadem. „Je to svým způsobem důvěrník dané lokality,“ upřesnil hrádecký starosta Robert Borski.

Ilustrační foto: tm

Na sklonku loňského roku podal každý ze zastupitelů referát ze své části obce. „Cílem bylo, aby důvěrníci s lidmi komunikovali a samozřejmě svou lokalitou čas od času prošli,“ pokračoval starosta, který si pochvaluje výsledek, kterým je zpětná vazba od občanů. „Drobné připomínky a problémy byly řešeny ihned,“ nastínil Borski.

K tomuto kroku v Hrádku přistoupili v loňském roce. Do té doby se občané mohli na svého důvěrníka obracet telefonicky, kontakt na něj byl vyvěšen na internetových stránkách obce a v obecním zpravodaji. „Výsledek ale nebyl to pravé ořechové. Rovněž pořádání besed vedení obce s občany se nesetkává s velkým zájmem veřejnosti i zastupitelů. Varianta bezprostředního kontaktu zastupitele přímo s lidmi v terénu, v lokalitě, kterou má na starosti, se jeví jako nejlepší,“ pochvaloval si na závěr hrádecký starosta.

Další zprávy z regionu