Hrádek je stříbrnou vesnicí roku

Obec Hrádek získala druhé místo v celostátní soutěži Vesnice roku. Na republikovém poli dokázala, že její obyvatelé umí táhnout za jeden provaz. Pro ortel jely v sobotu dva plné autobusy Hrádeckých, a to až do Luhačovic, kde se konal Jarmark venkova.

Obrovská radost a nadšení zavládly po vyhlášení výsledků. Hrádečtí dokázali, že jsou jeden tým, který táhne pospolu. Foto: obec

„Když jsme viděli konkurenci, nevěřili jsme moc v úspěch. Po vyhlášení výsledků jsme byli naprosto nadšení. Je to neskutečná radost,“ zářil starosta Robert Borski.

První místo získala Ostrožská Lhota ze Zlínského kraje, a jak řekl starosta Hrádku, zcela zaslouženě. „My jsme moc rádi za stříbro, a to i vzhledem k tomu, co všechno vítěznou obec ještě čeká,“ smál se Borski.

Prozradil, že porotu na Hrádku upoutala hlavně činnost spolků, církví i centra volného času. „Ukázalo se, že jsme schopni držet pospolu, že nás soutěž posílila a ještě více stmelila. Navíc se můžeme inspirovat nejen vítěznou obcí, ale i těmi dalšími. Moc bych tuto soutěž doporučil i jiným obcím z našeho regionu, stojí to za to,“ zdůraznil Robert Borski. Připomenul, že za úspěchem stojí hodně práce nejen vedení obce, ale i velkého množství spoluobyvatel. „Ale stálo to za to,“ dodal.

Do letošního, 27. ročníku soutěže Vesnice roku se přihlásilo celkem 175 obcí.

Další zprávy z regionu