Hrádek to dokázal, stal se vesnicí MS kraje

Velké úsilí mnoha lidí z Hrádku se vyplatilo. Obci se podařilo získat titul Vesnice roku Moravskoslezského kraje. Postoupila tak do celostátního kola, které se bude konat koncem léta.

Komise měla jasno. Obec Hrádek se jí líbila nejvíce. Foto: obec

Starosta Robert Borski je nadšen. „A nejen já. Je naprosto úžasné sledovat, kolik lidí z toho má velkou radost. Berou si to vítězství za své, a to je moc dobře, protože se o titul zasadilo opravdu hodně lidí,“ těší starostu.

Celostátní kolo se bude konat po letních prázdninách. Do obce opět dorazí komise, jen bude mít více členů a zdrží se déle než ta v krajském kole. 12. září pak zástupci všech krajských vítězů dorazí do Luhačovic, kde se dozví, kdo letošní soutěž vyhrál. „Vypravíme autobus, nebo i dva, a pojedeme. Bude to skvělé,“ těší se Robert Borski.

Hrádek se na soutěž dlouze připravoval. V úterý přijela komise složená ze zástupců z několika ministerstev, kraje a s předsedou, kterým je starosta Otic Vladimír Tancík, obce, která v našem kraji zvítězila předloni. „Komisi jsme přivítali venku v našem parčíku před obecním úřadem. Jedna naše občanka upekla vynikající chléb, takže vítání bylo tradiční – chlebem a slivovicí,“ usmál se Borski.

Více si přečtete příští týden v Třineckém hutníku.

Další zprávy z regionu