Hřiště Na Pasekách vstalo z mrtvých

Další pomyslný korálek na šňůru sportovišť v obci navlékli nedávno v Bystřici. Milovníci sportu a pohybu na čerstvém vzduchu mají nově k dispozici sportovní areál Na Pasekách, který vyrostl na místě již zchátralého a roky nefunkčního.

Sportoviště Na Pasekách již slouží veřejnosti. Foto: tm

Svého času měli lidé Na Pasekách sportoviště jaksepatří, v roce 1977 si ho vybudovali v akci Z. Součástí byly dva tenisové kurty, hřiště na volejbal a rovněž na fotbal. Kdysi chlouba této lokality však byla v posledních 11 letech mimo provoz a zchátrala. „Rozhodli jsme se místo revitalizovat, přičemž jsme práce rozdělili do více etap. První část se týká vybudování sportovišť, druhá bude spíše relaxační,“ nastínil místostarosta Bystřice Marcel Čmiel.

A hned po letošních Velikonocích se v obci pustili do stavby nových sportovních hřišť včetně oplocení a laviček. „Nyní jsou k dispozici tři hrací plochy, přičemž na víceúčelovém hřišti lze provozovat širokou paletu míčových sportů. Dále zde máme hřiště na badminton a na třetím si na své přijdou milovníci plážového volejbalu,“ vypočetl místostarosta. Zároveň zdůraznil, že badmintonové hřiště má mobilní síť, po jejímž odstranění lze na ploše například cvičit.

Hřiště mohou lidé využívat bezplatně na principu rezervací, který se v Bystřici osvědčil u jiných sportovišť a je dostupný na webu obce nebo z telefonu. „O zpoplatnění hřiště neuvažujeme ani po ukončení udržitelnosti projektu. Zájemci si mohou nová hřiště rezervovat jednotlivě – záleží, kterému sportu se chtějí věnovat,“ pokračoval Čmiel, podle kterého rekonstrukce sportovišť vyšla na 2,5 milionu korun, přičemž 60 procent pokryje dotace z ministerstva pro místní rozvoj.

Další zprávy z regionu