Hřiště s umělou trávou plánují ve Vendryni

Do rekonstrukce vedlejšího fotbalového hřiště se plánují pustit ve Vendryni. Pokud obec uspěje s žádostí o dotaci, stávající přírodní trávník nahradí umělý travnatý povrch nejnovější generace.

Přírodní trávník nahradí umělá tráva páté generace. Foto: ba

Zastupitelstvo obce na svém srpnovém zasedání jednomyslně schválilo rekonstrukci sportoviště a podání žádosti o dotaci na jeho obnovu u Ministerstva pro místní rozvoj.

„Tentokrát se dotační titul vztahuje na obce od tří do deseti tisíc obyvatel, do této kategorie spadá i naše obec. Dotace pokryje šedesát procent výdajů, zbylých čtyřicet tvoří spoluúčast,“ řekl starosta Vendryně Raimund Sikora. Dodal, že stavba hřiště s umělou trávou včetně oplocení hrací plochy by odhadem měla vyjít přibližně na dvacet milionů korun. Obec by ze své kasy měla zaplatit kolem osmi milionů korun.

Moderní fotbalové hřiště by mělo sloužit nejenom několika družstvům místního fotbalového klubu a sportovcům z řad široké veřejnosti, ale rovněž žákům obou místních základních škol, kterých je dohromady 450. „Rozšíření tělocvičny, o kterém jsme uvažovali, je nereálné. Žáci v hodinách tělocviku využívají rovněž halu na stolní tenis Maja anebo v případě příznivého počasí travnaté hřiště,“ podotkl Sikora.

Ve Vendryni chtějí vybudovat hřiště s nejmodernějším bezzásypovým umělým trávníkem páté generace. Jak dále zmínil starosta Raimund Sikora, výstavba umělky zapadá do konceptu rozvoje sportu v obci.

Další zprávy z regionu