Hromady odpadu hyzdily břeh Olše

Nehorázná, nechutná, odsouzeníhodná. Tak by se dala nazvat nelegální skládka odpadů, která vznikla na břehu řeky Olše v Třinci. Neznámý pachatel tam vyklopil několik kilogramů různorodého odpadu. Všímaví občané nepořádek vyfotografovali a díky tomu o něm ví i patřiční úředníci města.

Někdo vysypal odpad přímo do řečiště. Foto: JM

„Už se nám tato informace donesla. Podle svědků tam do těch míst najelo auto a nepěkný obsah tam vysypalo,“ uvedl mluvčí třinecké radnice Stanislav Cieslar. Vysvětlil, že pozemek patří společnosti Povodí Odry. Než by ale tato společnost zareagovala, mohlo by to trvat déle. „Proto jsme se rozhodli, že úklid zajistíme sami,“ ujistil mluvčí.

Lidé, kteří během svých procházek narazí na černou skládku nebo třeba poničený majetek města či nesvítící osvětlení, mohou poslat podnět inspektoru pořádku a čistoty na třinecký magistrát.

„Ideálně, když zašlou fotografii a místo, kde se to nachází. Podnět pak předám dál na příslušného člověka, který jej, pokud možno, vyřeší. Občan se následně může sám přesvědčit, v jaké fázi řešení problému zrovna je,“ popsal inspektor Martin Stryja. Podle jeho slov poslední dobou moc černých skládek nevzniká, občas se ale bohužel nějaká najde.

Další zprávy z regionu